CULTUUR & MAATSCHAPPIJ

Cultuurkoepel Vechtdal richt zich vooral op de doelgroep kinderen van 1 t/m 18, maar kijken we ook verder dan dat. We werken hierbij veelal vraaggericht. Dat wil zeggen dat wanneer er vragen komen vanuit de maatschappij op cultureel gebied, wij altijd kijken of we hier binnen onze richtlijnen aan kunnen meewerken. Dit kan bijvoorbeeld de zomerprogrammering van Stad Hardenberg zijn, maar ook een vraag vanuit het AZC of een verzorgingstehuis.

URBAN ARTS & SPORTS

Urban Arts & Sports is een initiatief gericht op de presentatie en deelname van jongeren aan diverse urban arts & sports. De bedoeling is om jongeren te laten proeven van urban arts & sports en ervoor te zorgen dat ze na school dergelijke initiatieven ondernemen in hun vrije tijd. Zo kunnen ze op een veilige, maar uitdagende manier hun vrije tijd doorbrengen met andere leeftijdsgenoten.

Heb jij een passie voor dans, kunst, sport en cultuur. Zie jij vette dingen online waarvan je denkt, dat zou ik ook graag doen in Hardenberg? Nu is je kans! Met het initiatief Urban Arts & Sports van Cultuurkoepel Vechtdal kun jij in je vrije tijd toffe workshops volgen op het gebied van urban arts & urban sports. Wat zijn dat dan, hoor ik je denken? Dat zijn workshops op het gebied van dans zoals breakdance, hip hop, streetdance. Beeldende workshops zoals o.a. graffiti of tattoo art. Muzikale workshops zoals R&B, hiphop, spoken word of drums leren spelen. En natuurlijk verschillende sporten zoals BMX-en, freerunning, skaten of panna voetbal. Maar we kijken verder en wanneer we een nieuwe toffe Urban Art of Sport tegenkomen, regelen we die ook in Hardenberg. Voor jou, zodat jij leuke dingen kunt doen in je vrije tijd.

Kijk voor alle informatie over dit project op www.urbanartsandsports.nl of volg ons op Facebook en Instagram

LOKALE EVENEMENTEN

Cultuurkoepel Vechtdal wordt vaak gevraagd te ondersteunen tijdens lokale evenementen. Denk bijvoorbeeld aan creatieve workshops voor kinderen tijden Hardenberg Buiten op tweede paasdag of graffiti workshops tijdens sportevents in het centrum van Hardenberg. 

MAATSCHAPPELIJKE FUNCTIE

Naast het beantwoorden van deze vragen hebben we ook een maatschappelijke functie, waarbij we ons vizier openzetten naar de gemeente en de inwoners en op zoek gaan naar behoeften en mogelijkheden. We geloven sterk in de kracht van de diverse culturele elementen zoals muziek, dans, kunst en moderne media en zullen deze dan ook waar nodig en mogelijk op een positieve manier in zetten. Hierbij kijken we vooral naar de doelgroepen die dit het hardst nodig zijn, zoals bijvoorbeeld de mensen in het AZC, eenzame ouderen en jongeren.

VERBINDEN

Daarnaast is verbinden een belangrijk toverwoord. Zo verbinden we culturele partners zoals muzikanten of kunstenaars, aan sociale partners zoals scholen of De Stuw. Altijd om elkaar kunnen versterken, door samen te werken en van elkaar te kunnen leren.