FabLab Hardenberg is een onafhankelijk FabLab onder de vleugels van Bibliotheek Hardenberg. Cultuurkoepel Vechtdal en de Bibliotheek zijn gezamenlijk de initiators van het FabLab omdat het naadloos aansluit bij de doelstellingen die beide organisaties hebben gesteld. 

DOELSTELLINGEN

Bibliotheek:

"Disciplines zoals nieuwe media, kunst & cultuur, (digitale) techniek, wetenschap en educatie passen steeds beter bij de doelstellingen van onze bibliotheek. Als moderne bibliotheek laten wij jong en oud 'kennis en bekend raken' met de nieuwste digitale en technische ontwikkelingen."

Cultuurkoepel Vechtdal:

"Vanuit onze maatschappelijke rol ontsluiten en verbinden wij. We werken daarbij graag samen met partners zoals basisscholen, het voortgezet onderwijs, MBO, ontwikkelcentra en bijv. de technieksector. Met deze sectoren hebben wij immers een gelijkend doel en/of raakvlakken; het bevorderen en ontwikkelen van kennis en 21st century skills van onze jeugd."

KWARTIERMAKER

Cultuurkoepel Vechtdal is sindsdien als kwartiermaker aan de slag gegaan om FabLab Hardenberg op te zetten. FabLab Hardenberg heeft als doelstelling een fysieke maakplaats te zijn waar iedereen zijn ideeën om kan zetten in fysieke producten, ontwerpen kan delen en kennis op kan doen op het gebied van nieuwe skills. 

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over het FabLab kunt u kijken op de website www.fablabhardenberg.nl

 Bekijk voor meer informatie de website van FabLab Hardenberg.